Hele verden anbefaler omega-3!

Viktigheten av å få i seg omega-3 framheves i en rekke ulike studier verden over. De aller fleste av disse studiene konkluderer med at minst 1 gram omega-3 om dagen er nødvendig for å oppnå de positive helseeffektene av omega-3-fettsyrer.

Studier viser også at den beste typen omega-3 kommer fra havet, i form av omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Grunnen til dette er at omega-3 fra planter må omgjøres til EPA og DHA i kroppen for å gi de positive helseeffektene. Dessverre er denne omdanning ikke særlig effektiv og man må derfor spise veldig mye mer av omega-3 fra planter for å få samme gode effekt.

  • Norske helsemyndigheter anbefaler minst 1-2 gram omega-3 hver dag for de nordiske landene; Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Grønland.

 

  • American Heart Association (AHA) har anbefalt minst 0,5-1 gram omega-3 pr. dag i form av de langkjedede omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Alternativt har de anbefalt å spise fet fisk minst 2-3 ganger i uken.

 

  • World Health Organization (WHO) anbefaler et totalt inntak av omega-3 på hele 2-8 gram pr. dag. WHO understreker også at omega-3 bør komme fra havet for at helseeffekten skal bli størst mulig.
Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM